Är du trött på unken lukt och fuktig luft i tvättstugan eller kanske i det ouppvärmda garaget? Då är en sorptionsavfuktare precis vad du behöver. Det är en effektiv apparat för att undvika fuktskador i våtutrymmen och även kallare rum.

Fukt kan vara rentutav farligt att vistas i och därför är det viktigt att få bukt på fuktskador i tid. Vill du lära dig mer om hur sorptionsavfuktaren tar bort fukt? I den här artikeln får du veta hur apparaten fungerar och varför den är rätt lösning.

Vad är en sorptionsavfuktare?

När fuktskador är ett faktum har det redan gått för långt och därför är det viktigt att skydda dina känsliga utrymmen med hjälp av förebyggande åtgärder. Det är här en sorptionsavfuktare kommer in i sammanhanget eftersom den på ett effektivt sätt tar upp fukt i luften. Apparaten använder sig av en roterande motor, vilken i sin tur består av flera luftkanaler. Den skadliga fukten som leder till mögel och svamp omvandlas istället till vattenånga.

Effektivt i garage och kalla utrymmen

Under de kallare perioderna på året är exempelvis garaget svårt utsatt när det gäller fukt. I en artikel i Vi i Villa bekräftar en expert på området just vikten av att använda en sorptionsavfuktare i garaget:

”Installera avfuktare som kontrollerar luftfuktigheten och slås på när fuktigheten blir för hög.”

Vidare förklarar samma expert att en sorptionsavfuktare bör ses som en långtidsinvestering. Det är nämligen inte billigt, men det är effektivt. Däremot är det ett enkelt underhåll att använda sorptionsavfuktare i hemmet. Du behöver bara byta luftfilter någon gång per år och ibland finns det behov för värmebatteriet att bli utbytt efter sex till åtta år. Dessutom är det en investering i din hälsa nu och i framtiden.