Många som flyttar hemifrån för första gången får med sig en hel del möbler från sitt barndomshem och det nya hemmets look blir en blandning av tonårsrum kombinerat med fräscha nya inredningsdetaljer. Men det finns en hel del smarta knep för att undvika detta!

788776-interior-design-classic-biedermeier-chairVissa som flyttar hemifrån har det så pass gott ställt att de enkelt kan inreda nytt i hela hemmet utan att det svider i plånboken, men för dem som inte har möjlighet att göra på så vis finns ett smart knep. Istället för att köpa allt nytt kan man fylla ut sitt hem med snygga, nya inredningsdetaljer. Till exempel på confidentliving.se finns det både möbler, inredningsdetaljer och belysning att välja bland. Så när man står i valet och kvalet om vart man ska shoppa sin inredning ifrån, är detta en perfekt plats att börja leta på.

Inred personligt

Ett smart tips för att undvika att ens nya lägenhet ska se ut som sitt flick- eller pojkrum är att se över vilka möbler man kan förändra. Till exempel när man samlar möbler till sitt nya hem kan det vara bra att bara ta med sig de möbler som man kan restaurera. Exempelvis kan ett gammalt och slitet köksbord snabbt slipas ner och målas om för att få det att se nytt ut igen, likaså kan man enkelt lämna in en gammal soffa eller fåtölj hos skräddaren eller möbelbutiken för att de ska kläs om. Ett annat smart tips är att fokusera på inredningsdetaljerna. Bara för att du fortfarande har ditt gamla sängbord från år 1997 ståendes vid sängen behöver inte det betyda att du inte kan styla upp det med en snygg sänglampa. Likväl kan du absolut använda din gamla soffa och istället piffa upp den med snygga kuddar och textilier!