Chefens order: Jobba hemifrån, lyder rubriken i en artikel från Svenska Dagbladets Näringsliv. Det är företaget Microsoft Sverige som de skriver om och då har alltså cheferna beordrat sina anställda att jobba hemma. Varför? De vill visa på fördelarna med en mer flexibel syn på arbete. Sju av tio svenskar med skrivbordsarbete anser sig nämligen jobba mer effektivt hemifrån.

Och det är ju väldigt intressant det här. För visst är det otroligt skönt om alla kunde vara lite mer flexibla i sitt arbete och kunna sitta hemma när det behövs. Visst är det också viktigt att ta sig in till kontoret för att gå på möten, integrera med kollegor och få ut någonting socialt av sitt arbete – det är inte någonting som bör tas bort, däremot kan man motverka stress och bättre familjesituationer.

Viktigt är det dock att man kan stänga av, eller stänga in sig, när man jobbar hemma. Om det är någon som stör (sambo, barn med mera) så kan det bli väldigt smart att koncentrera sig. Om man bor litet och inte har ett kontor som man kan sätta sig i kan det vara bra att skärma av en del av bostaden och sitta där när man arbetar. Du kan använda dig av en skärmvägg om du tycker detta låter som en bra idé.

Man har också skrivit om hur hemmakontoret blir bäst i en artikel här. Det är en artikel som beskriver hur ens dotters rum förvandlats till ett hemmakontor.Man har också tagit fram flera olika tips för hur hemmakontoret fixas. Bland annat har man skrivit om vikten av att städa ofta i och med att det leder till  bättre arbete. Ett annat tips är att ta ut syntetiskt material och istället använda naturmaterial och komplettera med kraftfulla växter som är friska och ger energi.