Många bor i dag väldigt litet och då gäller det att ta vara på ytan för att få plats med allt man kan tänkas behöva i sitt hem. Framför allt måste man tänka smart vad gäller förvaring, och även köpa möbler som passar till det lilla hemmet.

4529674-organized-closet

I en artikel i Mitt i Stockholm skriver man om att de små ettorna i Stockholms innerstad skenar i pris. Detta för att många endast har råd med just dessa typer av bostäder i innerstan. På Kungsholmen har det på senaste tiden till exempel sålts en etta på 21 kvadrat för över två miljoner kronor.

När man flyttar in i en liten lägenhet vill man inte behöva kompromissa och slänga ut halva sin garderob. Det kan ju faktiskt hända att man köp ett gäng snygga skor till höst och vinter. Då behöver man smart förvaring för att kläder, skor och andra prylar inte ska ligga framme och lämna ett stökigt intryck.  Man kan till exempel utnyttja det utrymme som man har under sängen.

”Jag tror att du ska satsa på att bygga upp din säng på köksskåp, runt 70 cm höga och 60 cm djupa. På så sätt kan du välja både skåp och lådor som glider lätt för förvaring av kläder och annat.” Läs mer.

När det kommer till den inredning som passar bäst i ett litet hem, har Jnytt skrivit en artikel om just det. Till exempel kan klaffstolar vara ett bra alternativ om man ibland vill ha gäster över men inte har plats för att stolarna ska stå framme hela tiden. När man inte använder stolarna kan sätta upp dem på en spik på väggen. När man sedan möblerar kan det vara bra att undvika att möblera längs väggen. Drar man till exempel ut soffan några centimeter från väggen, känns rummet luftigare.