Är det dags att bygga om eller renovera trädgården och huset? Behöver du en grävmaskin eller ett avancerat verktyg som du inte vill köpa? Då är det självklara valet att hyra den utrustning du behöver.

Det finns många anledningar till varför det är bättre att hyra utrustning istället för att köpa den. En stor fördel är att det blir billigare eftersom du endast betalar för några dagars användning. Att till exempel köpa en egen grävmaskin är orimligt dyrt och onödigt eftersom du antagligen bara kommer att använda den några enstaka dagar. När du hyr grävmaskiner från Zeppelin kan du välja mellan många olika storlekar, allt från minigrävmaskiner till riktigt stora maskiner. Zeppelin erbjuder grävmaskiner som är välutrustade och i toppskick så att du kan vara trygg med att få en maskin som fungerar för dina behov.

Planera inför renoveringen

Oavsett om du ska renovera badrummet eller skapa en romantisk rosenträdgård behöver du ta fram en plan för projektet. Det är lätt att bli ivrig och vilja sätta igång direkt men det lönar sig att fundera ett extra varv innan renoveringen startar.

Även om det kanske låter tråkigt är steg ett att göra en budget över renoveringsprojektet. Det är inte bara inköpen av material som kostar utan även rivningsarbetet och det förberedande grundarbetet behöver vara med i budgetkalkylen. I vissa fall kan du behöva låna pengar till renoveringen, till exempel vid ett större renoveringsprojekt. Då ska du ta med månadskostnaden för lånet när du gör din budget.

Tänk på det här innan du hyr

Innan du bestämmer dig för om du ska hyra eller köpa utrustningen du behöver för renoveringen bör du undersöka vad som passar att göra i ditt fall. Stora maskiner och verktyg som exempelvis grävmaskiner eller slipmaskiner är i stort sett alltid bäst att hyra. Mindre verktyg kan löna sig att köpa om du vet att du kommer att använda dem ofta.

En annan faktor som är viktig att ta hänsyn till vid valet av köpa eller hyra är var du ska förvara det du köper. Det är bra om du har möjlighet att ordna verktygen på ett sätt som gör att du lätt hittar det du söker efter. Har du däremot ont om förvaringsutrymmen är det smartare att hyra all utrustning.

Kom ihåg att kontrollera med uthyrningsfirman att de har den utrustning du är intresserad av att hyra under den tid du har tänkt använda maskinen. Det brukar vara möjligt att boka en maskin eller verktyg lång tid innan för att du ska vara säker på att kunna hyra den då arbetet ska pågå.

Innan du hyr utrustning för din renovering bör du också säkerställa att du får rätt information om hanteringen. Om du inte tidigare har använt en grävmaskin eller ett avancerat verktyg är det viktigt att du ber uthyraren förklara hur du ska använda dem.

Sammanfattande tips

  • Undersök vilken maskin som passar bäst för dina behov, både storleksmässigt och prismässigt.
  • Kontrollera att maskinen eller verktygen är möjliga att hyra under den period du har tänkt att renovera.
  • Fråga hellre en gång för mycket hos uthyraren om du undrar över något kring hur du ska hantera utrustningen du hyr.