Många är det som tvingas till ett tillfälligt boende, exempelvis när man har sålt sin bostad och väntar på att få tillgång till sin nya eller om det pågår en större renovering i ens nuvarande hem. När man bor i ett tillfälligt boende kan det vara svårt att få saker att fungera. Vi människor behöver en säker grund där vi kan kännas oss trygga. Dessutom blir det problematiskt att ha alla saker på olika ställen (om man bor i den tillfälliga bostaden på grund av renovering tar man ju till exempel inte med sig allt man äger) och hanteringen av post och adressändring (är det värt att adressändra om en bara ska bo på adressen en kortare tid? Om man inte adressändrar, hur hanterar man det bäst?). Mest svårt är det nog att hantera ett tillfälligt boende om man har det på grund av att man är mellan boenden.

Mellan boenden på grund av flytt

En vanlig sak som många familjer gör, är att de bygger sin egen villa. Nu låter det kanske som att de själva står och bankar med hammare och spik, men så är det inte riktigt. Det fungerar som så att man beställer ett hus som man sedan får till den adress där man köpt en tomt. Där monteras sedan huset upp och diverse saker görs med hjälp av en byggfirma/husfirma. När man gör detta kan det hända att man behöver ett tillfälligt boende. Detta för att man har sålt sin gamla bostad, och huset inte blir klart i tid. Då får man hyra en bostad att bo på. När man köpt en ny bostad är det inte jättevanligt att man har mycket pengar över, vilket gör att man oftast också flyttar till en mindre lägenhet. Vad blir då det stora problemet i detta fall? Självklart blir det då problematiskt eftersom man har ex antal möbler och kläder med mera, men ingen plats att förvara det. Det kan dock lösas genom att man hyr ett förråd, exempelvis som de som finns på bigeasy.se. På så vis kan det tillfälliga boendet bli mycket lättare. Vad gäller posten? Dessvärre finns det inget annat alternativ än att adressändra, eftersom posten måste fram. Det kan vara jobbigt i och med att du snart behöver göra det igen när du flyttar till ditt faktiska boende. Bästa sätt att hitta en tillfällig bostad är att se över på internet vad det finns för utbud.

Mellan boenden på grund av renovering

När du renoverar behöver du inte oroa dig över var dina saker står. Dock kan det vara bra att flytta möbler du är rädd om så att dessa inte skadas eller av annan anledning försvinner (exempelvis som här). En annan jobbig sak är däremot den dubbla hyran som tillkommer när du har två boenden. Därav kan det vara bra att försöka hitta ett tillfälligt boende med väldigt låg hyra alternativt se över om möjligheten finns att bo hos en släkting eller vän. Kanske kan du dela upp det? Så att du bor 50 & av tiden hos en bekant och 50 % i en hyreslägenhet?

???????????????????????????????????????
Självklart också viktigt att man ser till att trivas i sitt tillfälliga boende.