Att förnya altanen verkar en del tycka känns som ett riktigt tradigt projekt. Kanske beror det på inspirationsbrist? För när du väl sätter igång med din planering finns det knappt något slut på hur mycket spännande som finns ute. Förnya räcket med något underhållsfritt, sätt dit nya möbler och om du har plats och möjlighet – varför inte lite härliga klätterväxter på det?

Trött på pelargonerna och ditt utnötta räcke? Då kanske det är dags för lite ny inspiration inför sommaren! Nog för att pelargoner är fortsatt en trendig blomma så skadar det inte med lite mer klättrande växter. Få saker slår ju nämligen tillfredsställelsen en människa känner en skymning intill sin gröna, fina altan? Dessutom finns det underhållsfria räcken. Superlyxigt och snyggt!

Altanen är husets bästa plats

Våra altaner är en plats för vila och rekreation. Här vill vi sitta och lapa sol och umgås med vännerna. För att det ska kännas extra trevligt är det bra att lägga en extra omtanke på denna viktiga plats. Här skapas ju alla sommarens minnen. Skapa ett grönt uterum med prunkande klätterväxter som får klättra på dina altanräcken. Osäker på vilka du ska välja? Läs Sydsvenskans enkla guide!

Altanen behöver förmodligen också uppgraderas med nya möbler. Något som trendar just nu är klappstolar i stål. Visst är konstrottingmöblerna praktiska och funkar för större grupper, men kanske addera en personligare touch med lite nya färger och material? Våra utemöbler har blivit en allt viktigare del i våra hem:

– Och det är en stor grej som vi har märkt de senare åren. Att utemöbler handlar mer och mer om inredning. Tidigare köpte man det bara för att ha någonstans att sitta ute i solen. Nu är det mer en inredningsmöbel, fortsätter Charlotte – nwt.se

Få till en loungestämning med hjälp av en bekväm fåtölj i hörnet och lägg på en tjusig kudde med härliga stora mönster. Kolla i aftonbladet.se som listar alla vårens trendigaste altanmöbler! Det hetaste tipset är att inte tumma på kvaliteten. Räcken ska vara hållbara, möblerna ska inte bli gråa på en gång.