En köksrenovering är ett tidskrävande projekt, men en viktig och långsiktig investering. Genom att anlita en professionell byggfirma kan du spara både tid och pengar. Innan renoveringen är det viktigt att noggrant tänka igenom vad som ska ändras och hur det nya köket ska se ut. Tre kökstrender år 2019 är trämaterial, dova färger och funktionalitet.

kökInnan ni påbörjar en köksrenovering i Stockholm är det en god idé att anlita ett proffs. Det kan vara lockande att försöka göra mycket själv, men en köksrenovering slutar ofta i ett mycket tidskrävande projekt om du är den som har kontakt med hantverkare, arkitekter och elinstallatörer. Med en professionell byggfirma får du hjälp att skapa ditt drömkök efter dina önskemål och din budget. Börja med att hitta inspiration och skapa en mood board. Nedan följer en lista med kökstrender som du kan inspireras av när du planerar din köksrenovering.

Renovera kök ett stort projekt

Att renovera köket är ett stort projekt i hemmet. Mycket tid tillbringas i köket, vilket gör att det måste vara både funktionellt och hemtrevligt. Att fräscha upp köket kan ge ett lyft åt hela bostaden. Dessutom kan det öka värdet på bostaden, vilket gör att du bör se din köksrenovering som en investering. En renovering av köket omfattar många beslut och det är risk att kostnaderna drar iväg. Det finns mycket att tänka på och därför är det viktigt att noggrant tänka igenom vad du vill förändra i köket. Trä och andra naturmaterial

I år är träköken otroligt trendiga. Trä och andra naturnära material ger ett rustikt och hemtrevligt kök. Samtidigt är trä ett tidlöst material som alltid kommer att vara vackert. Varma trätoner skapar en trivsam stämning. Andra naturmaterial som marmor och kalksten är vackra tillsammans med trä och har också ökat i popularitet. Naturmaterialens popularitet beror dels på svenskarnas ökade miljötänk där efterfrågan på hållbara och ekologiska material efterfrågas stort. Även längtan efter unika mönster och färgkombinationer ligger bakom efterfrågan på kök med trä och andra naturmaterial. Ingen träbit eller sten är den andra lik, vilket skapar en gedigen och unik känsla i hemmet.

Trämaterial i köket kombineras med fördel med hårdare material för att skapa kontraster. Krom, rostfritt, glas och metaller passar utmärkt i ett träkök. Materialens olikheter skapar dynamik och gör det möjligt att skapa ett personligt kök.

Dova toner

De mörka färgerna dominerar överlag i årets inredningstrender och köket är inget undantag. Dova toner är mycket populärt och skapar ett modernt kök. Mörka träslag, svart metall och mörka läderdetaljer skapar ett trendigt och mysigt kök. Dessa matchas väl med sandtoner, beige, grått och naturmaterial. Även olika metaller och krom passar utmärkt med de dova tonerna och ger en industrikänsla.

Smarta funktioner och compact living

I år gäller compact living med smarta funktioner i köket. Minimalistiska kök med raka linjer och smarta funktioner är trendigt. Köket digitaliseras och maskiner som kylskåp och diskmaskiner kommer i allt större utsträckning att styras av appar. Funktionerna beror helt på vems hem det är. En professionell köksinredare och byggfirma kan hjälpa till att skräddarsy ditt drömkök.