När du ska renovera ditt badrum är det viktigt att du låter proffs utföra arbetet åt dig. Anlita någon som du vet både tar hänsyn till kvalitet, estetik, känslan du är ute efter och som aldrig någonsin tummar på säkerheten. Ett badrum är ett våtutrymme: här kan både fukt, mögel och även elfel vara konsekvenser på dålig utförd renovering.

Något som utmärker aquabygg.se är att de betonar vikten på säkerhet i kombination med stil och kvalitet när de utför renoveringar. Dit kan man vända sig både som företag, privatperson eller BRF om man behöver hjälp med stambyte eller badrumsrenovering och liknande projekt. Om ditt badrum inte har renoverats enligt branschens regler kommer inte din försäkring att gälla. Se därför till att alltid spara kvitton och bara anlita seriösa aktörer.

Följ branschreglerna i badrum

I badrum och dusch är faktiskt riskerna större för svåra elolyckor som i värsta fall kan leda till allvarliga skador på människor. Därför är det väldigt viktigt att alla branschregler efterföljs. Det är också bra att komma ihåg att det även finns regler som gäller för den som använder badrummet till vardags. En vanlig orsak till kortslutning och liknande är till exempel att man inte använder eluttagen på rätt sätt i badrummet. Så här skriver Elsäkerhetsverket:

”Var noga med att använda eluttagen i badrummet till det som de är avsedda för. En del uttag får till exempel bara användas till rakapparater. För att vara säker på att apparaterna används på rätt sätt, anslut bara apparaten till uttaget när den används. På så sätt undviker du att till exempel barn använder apparaterna felaktigt. Många tillverkare rekommenderar dessutom att deras produkter endast är anslutna under användning.”

Den estetiska aspekten är desto roligare, men kräver också att du väljer rätt material för att ditt badrum ska vara hållbart länge. Du ska självklart välja material som är avsett för våtutrymmen, men detta kan hantverkaren vara behjälplig med och komma med synpunkter och förslag. Här finns en liten inspirationsguide för att välja golv i olika utrymmen.