När du håller på att renovera hemma är ett tips att även lägga nytt golv. Det finns många fördelar med att investera i ett snyggt klassiskt golv som alltid är modernt. Dessutom kan du med ett nytt golv tillsammans med renoveringen skapa ett helt nytt hem.

Golvet sätter karaktären på ett rum och genom att lägga ett nytt golv kan du få ett helt nytt hem. Att välja ett klassiskt golv som håller över tid är alltid en bra idé. Exempelvis kan du välja att lägga fiskbensparkett som är ett väldigt populärt golv. Fiskbensparkett har funnit på marknaden länge och är något som aldrig kommer att bli omodernt.

Klassiska golv är en investering

Fördelen med just fiskbensparkett är att golvet går att slipa om flera gånger vilket gör att golvet har en lång livstid. Fiskbensparkett kan väljas med mekanisk fog eller en variant som antingen spikas eller limmas. Har golvet en mekanisk fog kan du enkelt klicka ihop golvet på ett snabbt och smidigt sätt. En annan fördel med fiskbensparkett är också att den typen av golv passar i det allra flesta hem och till många olika inredningsstilar. Det viktiga för att få ett bra resultat är att fundera över vad du gillar för typ av inredning. Ett tips är att tänka kulör och inte träslag när du väljer golv.

Fördelar med att byta golv:

  • Rätt golv ger karaktär till rummet.
  • Känslan kan förändras radikalt.
  • Ett nytt golv kan höja värdet på bostaden.

Inredningsstilar och nytt golv

När du ska lägga nytt golv är det betydelsefullt att tänka på helheten. Exempelvis kan en ljus fiskbensparkett tillsammans med gråputsade väggar och en takrosett göra ett rum till något alldeles extra. En fiskbensparkett i ett mörkare träslag passar perfekt tillsammans med en rustik inredningsstil eller inredning som går åt det lantliga hållet.

Det är alltid mer eller mindre trendigt med naturmaterial men i år är det lite extra trendigt. Därför passar det perfekt att lägga fiskbensparkett. Det bästa med trägolv är att det oftast går att matcha med många olika inredningstrender. Om du har rätt golv i hemmet kan det även vara en värdehöjande faktor vilket är positivt.