Det är inte bara i hemmiljön som det finns en del inredningstrender, utan de finns även i den offentliga miljön. Exempelvis ska kontoret vara mer ombonat, det ska vara jordnära färger och man ska få en vardagsrumskänsla.

106969-kitchen-computer

Det är inte bara i hemmet som inredningen spelar en stor roll, utan inredningen på arbetet spelar faktiskt in i hur de anställda arbetar. Vi har tidigare skrivit om hur man kan inreda sitt kontor om man har det i hemmet, men nu tänker vi alltså gå in på lite trender vad gäller inredningen på kontoret.

Kontorsmiljön blir mer ombonad

En trend som man skriver om i Jnytt är den där heminredningen närmar sig den offentliga miljön och tvärtom. I den offentliga miljön ser vi mer mjuka möbler och man vill skapa en vardagsrumskänsla. I hemmet ser vi istället det mer minimalistiska och strikta som är hämtat från det offentliga. Ytterligare en trend som vi ser på kontoren är att man försöker ta bort det som är jobbigt med att sitta i öppna kontorslandskap. Det är väldigt många som sitter i en sådan konstellation just nu och det gäller att hitta bra sätt att göra det på. Ett exempel på en möbel som tas till av många som sitter i öppna kontorslandskap är så kallade ”work bays”. Dessa är flyttbara rum som kan formas efter behov. Dessa kan man antingen sitta ensam och arbeta ostört i eller bygga ut och göra till mötesrum. I dessa rum dämpas ljudet som brukar vara ganska högt i öppna kontorslandskap.

Inte klatschigt längre

Vad gäller färgerna som är trendiga att ha på kontoren just nu är jordnära och dämpade färger det som gäller. Det ska inte vara speciellt klatschigt längre. Något som även syns är att det jobbas mycket med accessoarer och att skapa en helhet som går utöver ett bord och en stol. Det ska helt enkelt vara mer ombonat.