Marknaden för uthyrning av förråd har formligen exploderat de senaste åren, och det finns goda skäl för detta. Det finns många tillfällen och situationer då det är lämpligt att hyra ett förråd.

Att hyra ett förråd är en bra lösning på många situationer som kan uppkomma. Att magasinera sitt bohag under en renovering är ett sätt att få arbetet att flyta på snabbarer, vare sig man renoverar själv (men kanske i synnerhet då) eller låter hantverkare sköta renoveringen.

Shurgardförråd i Högsbo, GöteborgEn annan situation då det underlättar stort att hyra ett förråd är när man ska flytta, men då det är några dagars mellanrum mellan ut- och inflytt. Då kan man hyra ett förråd för att förvara prylarna under mellanperioden. Inte minst är det här ett bra sätt att skydda dyrbara ägodelar (se mer om detta nedan).

De flesta som hyr ett förråd gör det dock för att förvara saker som de inte har plats för hemma, men som de inte kan göra sig av med. Därför öppnar ständigt nya förrådshotell på olika håll i landet. Om du bor på en ort där det inte finns något, fundera på om du skulle kunna öppna ett. Det kan vara en smart affärsidé, för sannolikheten är stor att det finns en efterfrågan. Nyligen öppnade t.ex. ett förrådshotell i Örnsköldsvik, vilket Allehanda.se skriver om här.

Hyr förråd och minska risken för inbrott

Många lägenheter har förråd i källaren eller på vinden, men dessa förråd är inte särskilt säkra. När inbrotten i förråd ökar är det fler som väljer förrådshotell, eftersom dessa är säkrare. Förrådshotell har larm, kameraövervakning och bevakas ofta av väktare. En del har också ett bra skalskydd. Därmed är de betydligt säkrare än vanliga förråd.

Antalet inbrott varierar dock stort över landet, skriver Hem och Hyra. Flest inbrott anmäldes under år 2016 i Örkelljunga, Karlskoga och Hallsbergs kommun. Det finns också många kommuner där inga inbrott anmäldes. Där hittar vi bl.a. Arjeplog, Dals-Ed, Skurup, Öckerö och de båda öländska kommunerna Borgholm och Mörbylånga. Det är också dessa kommuner där villorna dominerar stort som boendeform (källa: https://www.svd.se/sa-manga-svenskar-bor-i-villa).