Hur badrummet ser ut säger mycket om en person. Det är något oerhört personligt med att komma hem till någon annan och besöka dennes badrum.

3317379-bathroom-interior

När det kommer till att inreda ett hem kan det kosta mycket pengar om man inte restaurerar en del möbler. Vad gäller badrummet kan det dock vara svårt att återanvända gamla saker, både på grund av att det ofta uppstår ett stort slitage på badrumsmöbler och att det kan kännas lite ofräscht att använda gamla möbler i badrummet. Men det finns en hel del knep man kan ta till för att göra badrummet vackert och unikt utan att behöva sprätta alla sina pengar.

Tips för att inreda badrummet

Först och främst är de flesta badrum de absolut minsta rummen i huset. Därför kan man ha råd att göra badrummet extra snyggt och fräscht, eftersom att det inte krävs så mycket inredning. I badrummet gäller det att ha genomtänkta detaljer för att göra helhetsintrycket, skriver man på Sköna Hem.

  • När det kommer till färgen i badrummet är ett säkert kort att köra på olika gråa nyanser. Det kan aldrig bli fel i ett badrum.
  • Vill man skapa en utomhuskänsla i badrummet kan man sätta ditt ett stengolv som liknar något man skulle ha i trädgården och en ovanlig badrumskommod, kanske i trä.
  • Är man trött på det traditionella och lite tråkiga badrumskaklet, kan man satsa på hexagont kakel.
  • För att skapa en lantlig känsla i badrummet kan man gå ifrån kakel- och stengolvet och istället satsa på ett robust trägolv.
  • De allra lyxigaste badrummen har en dubbeldusch så att man kan duscha tillsammans eller duscha ännu mer effektivt på egen hand. Ett annat tips för att skapa en lyxig känsla är att ha svart kakel i badrummet.
  • I ett vitt badrum kan man ha blandaren i svart, för att skapa kontrast och frångå det traditionella med silvrig blandare.
  • För att skapa ett vackert badrum med spännande detaljer kan man satsa på ett golv med mönster som man väljer efter tycke och smak.
  • Ett enkelt knep för att skapa ett unikt badrum är att investera i några udda men snygga duschdörrar.