Om du vill ha ett trendigt vardagsrum ska du hämta inspiration från årets härliga inredningstrender. Plocka godbitarna som tilltalar dig och kombinera dem med textilier i härliga material för ett mysigt vardagsrum. Möblerna har en betydande funktion i ett vardagsrum, välj dem med omsorg.

Vardagsrummet är tillsammans med köket det viktigaste rummet i ett hem. Därför ska du lägga energi på att få till en inredning som tilltalar dig. I ett vardagsrum ska det gå att göra mycket, allt från att socialisera och umgås till att äta en god middag tillsammans med familjen. För att allt ska få plats och harmonisera med varandra är det viktigt att tänka till. En av det viktigaste delarna är att välja bekväma möbler. En skön fåtölj och en soffa är basen i vardagsrummet. Försök att inreda med olika sittmöbler för att få plats med vänner och bekanta som är på besök.

Bjud in naturen i vardagsrummet

För att få inspiration till ditt vardagsrum kan du snegla på inredningstrenderna som är populära i år. Inredningstrenderna 2022 präglas av material som träslag, färger i jordnära toner, sociala och bekväma möbler, hållbarhet, former och speglar. Olika träslag har kommit smygande och är i år populärare än någonsin. Ljusa träslag dominerar men du kan välja mörka trämaterial om du föredrar det. Om du vill vara trendig ska du låta naturen få komma i hemmet och ta plats. Du kan förstärka den känslan med material som linne, terrakotta, ull och keramik. Addera även gröna växter som ger liv åt vardagsrummet.

Böljande former

Om det är några färger du ska satsa på är det jordnära toner tillsammans med brända kulörer och ljusa pasteller. Du kan även välja att inreda med klarglas. För att få en mysig och ombonad känsla är textilier det bästa alternativet. Välj med fördel teddymaterial och sammet om du vill satsa på mys. Välj textilier i trendfärgerna och slå två flugor i en smäll. Former är också något som tar mer plats i år. Skippa de raka rena linjerna och satsa på asymmetriska, mjuka och böljande former. Det kan du ha på möbler, speglar och andra inredningsdetaljer. När du ska inreda tänk på att alltid ha en röd tråd, utnyttja allt utrymme även bakom soffan och låt bara fantasin sätta gränserna.