Vad för inredning är hetast just nu och med vilka enkla medel kan du snabbt och kostnadseffektivt ändra utseendet på ditt hem?

Det är så enkelt att handla inredning online numera, eftersom det finns bra sajter att shoppa hem ifrån. En sån sajt är designinterior.se, där det finns allt från belysning till inredning i form av textilier, klockor, köksprylar och annat.

Förnya och återanvänd, utan att renovera

Vill du förnya hemmet utan att för den delen renovera? Det vill många. Som tur är finns det gott om tips för just detta i Elle Interiör:

  • Förnya köksluckorna med målarfärg och nya knoppar, det gör stor skillnad och du behöver inte slänga något på kuppen.
  • Ge din budgetmöbel, loppisfynd eller den gamla, slitna byrån nytt liv med lite målarfärg. Eller varför inte sätta färg på fönsterkarmarna eller en trist standarddörr?
  • Med hjälp av några nya kuddfodral, ett spännande duschdraperi, gardinlängder eller fräscha sängkläder kan du uppdatera ett helt rum.
  • Har du en bänkskiva i trä kan du enkelt betsa om den till en annan kulör.
  • Oavsett om det gäller garderober, dörrar, luckor eller byrålådor kan nya knoppar och handtag vara allt som behövs för att få ett helt rum att kännas som nytt.
  • Tapetsera med en non woven-tapet för att få till en snabb förändring. Non woven skiljer sig från vanliga papperstapeter på så vis att den är smidig att sätta upp och du slipper tapetbord, förlimning, svälltid och svårmaskerade skarvar.
  • Visste du att det går alldeles utmärkt att måla om ditt befintliga kakel? Idag finns det riktigt bra färgsorter på marknaden. Det gör att du helt slipper att kakla om köket, som kan bli en både dyr och tidskrävande historia.

Detta med att göra om utan att köpa en massa nytt är en av årets stora inredningstrender. Hetast just nu med andra ord. I Sköna Hem går det även att läsa om hur hållbarhet i inredning är superinne och jätteviktigt på samma gång. Vi måste helt enkelt börja bry oss om vår planet och dess utarmade resurser och den dåliga växthuseffekten som snabbt bryter ner hela ekosystem. Ha tålamod och inred ditt hem med ett långsiktigt tänk.

Mer inredning och dess hetaste trender här.