Är det dags att renovera bostaden? Funderar du på vilken stil som passar bäst och hur du ska kunna hålla någorlunda snyggt och rent under byggtiden? Då har vi några tips som gör att projektet flyter på och att resultatet blir som du önskar.

Något som är lätt att glömma bort när det kommer till renovering är vart allt byggskräp ska ta vägen. Ofta blir det en hel del avfall och att använda den vanliga dammsugaren eller sophinken räcker inte alltid till. En traditionell dammsugare är inte byggd för att klara av mängder av byggdam och annat grovt byggavfall. Faktum är att den riskerar att gå sönder om du använder den för att städa undan byggavfall. För att kunna hålla snygg och fräscht i bostaden under renoveringen är det därför smart att investera i en grovdammsugare från Verkstadsprodukter. Om du ska dra igång ett omfattande renoverings- eller byggprojekt är det också viktigt att fundera på hur skräpet ska fraktas bort. Skaffa stora sopsäckar som du kan köra till återvinningsstationen med eller hyr en container om du ska riva stora mängder byggmaterial.

Planera renoveringen

Couple,In,New,House,Choosing,Color,For,WallsOavsett om du precis har köpt ett gammalt ödeshus med omfattande renoveringsbehov eller om du vill förnya din lägenhet med färg och nya möbler är det viktigt att göra en realistisk plan för projektet. Börja med att bilda dig en generell uppfattning om vad som ska göras. Blunda inte för tråkiga delar som att dränera eller byta ut skadade reglar och liknande. Detta är något som inte kommer att synas men som behövs för att bostaden ska hålla i längden.

Tänk på det här inför renoveringen

  • Gör en budget och köp in verktyg och material innan du sätter igång.
  • Ha en plan för städning och bortforsling av byggskräp.
  • Investera i en grovdammsugare och köp in ordentligt med sopsäckar.
  • Sätt ett datum för när renoveringen ska vara klar och boka in arbetsdagar i kalendern.
  • Välj hållbara och närodlade naturmaterial med miljömärkning.
  • Undvik extrema trender som känns omoderna inom något år.

Satsa på hållbar inredningsstil

Living,Room,Interior,In,Loft,,Industrial,Style,,3d,RenderFör att kunna renovera hållbart gäller det att lägga tid på förberedelser. Det kan till och med vara värt att lägga pengar på en konsultation med ett inredningsproffs för att få råd om planlösning och andra funktioner som kommer att fungera i längden. En hållbar inredning handlar nämligen i mångt och mycket om att resultatet ska hålla i längden och kännas snyggt även om många år.

De dyraste och mest tidskrävande renoveringsprojekten brukar vara köket och badrummet. Med andra ord är det därför extra viktigt att välja en stil som håller under lång tid framöver. Välj därför gärna en inredningsstil som är traditionell, till exempel ett lantligt kök, och som därför inte känns omodern inom bara några år.

En hållbar inredning handlar också om att välja miljömärkt naturmaterial och att återanvända så mycket som möjligt. Ta gärna tillvara husets historia och utgå från den när du inreder. På så sätt ökar chanserna att slutresultatet känns harmoniskt och passande för husets själ!