Många är vi som varje år flyttar och hur kul det än är att få flytta in i ett nytt hem, kan det vara lite knepigt att lämna det gamla. För att göra flytten smidig och för att lämna sin gamla bostad i ett så bra skick som möjligt till den nya ägaren, krävs lite jobb.

268275-empty-room

I en artikel på Dagens Nyheter kan man läsa att det för första gången på många år är fler som flyttar till än från glesbygden. Sveriges glesbyggskommuner har avfolkats under många decennier och även under förra året minskade invånarna. Men nu börjar alltså fler flytta dit och flyttningsöverskottet låg på 161 flyttar förra året. Året dessförinnan var det ett flyttningsunderskott på 114 flyttar. En anledning till att så många kommer till glesbygden är att många kommer dit från andra länder. Framförallt är flyktinginvandringen stor, men personer från Tyskland och Nederländerna kommer även till den svenska glesbyggden. Flyttarna från andra kommuner i Sverige ökar också.

Är man en av dem som planerar på att flytta till glesbyggden behöver man tänka på en del saker. Bland annat kan man behöva ta hjälp av en flyttfirma för att göra flytten så smidig som möjligt. En bra flyttfirma är till exempel www.flyttfirma7tr.se/. När det kommer till att packa sina tillhörigheter finns en mängd tips på Sköna Hem. Bland annat kan man märka alla flyttkartonger och ha en speciell färg för varje rum. Har man mycket smink som ska transporteras kan man lägga en bomullstuss innanför locket för att förhindra att kaksmink går i bitar. Vad gäller kläderna kan man lämna kvar dem på sina galgar och lägga dem i en stor sopsäck.

För att göra hemmet snyggt till köparen kommer, kan man fylla igen alla spikhål i väggarna med hård tvål. Man bör även se till att nycklar, bruksanvisningar och annat som den som flyttar in i ens hem kommer att behöva, finns. Man bör också informera den som ska flytta in om eventuella glapp, knepiga funktioner och krångliga spisknappar. All utrustning som man planerar på att lämna kvar, exempelvis garderob eller tvättmaskin, bör man stämma av med den nya ägaren. Vill inte hen ha kvar sakerna är det den som flyttar som har ansvar att flytta dem. Det man sist bör göra innan man flyttar är att städa bostaden. De flesta tar hjälp av en städfirma när det kommer till flyttstädning och i en artikel i Svenska Dagbladet kan man läsa att just flyttstädning är en utav de mest populära tjänsterna.