Kryddade köket header

Hösten är här, och det för att stanna – ja, tills vintern tar över så klart. Någonting som är härligt med hösten är ju all god mat som kommer, och man kan med enkelhet laga mat hemma i köket och få det att smaka som på restaurang, bara av att ha rätt råvaror. Självklart är det också viktigt att man har köksprodukter av rätt slag i hemmet för att få till de goda hösträtterna.

Om du undrar vad det är för köksprodukter som är viktiga att ha, utöver de vanliga så som kniv, slev, skål, kastruller, stekpanna med mera, kan vi glatt berätta att det finns mängder av produkter som är fördelaktig att ha i köket för att lyckas med maten. Låt oss ta ett exempel!

Köksprodukter och mat

Önskar du laga en god risotto full av svamp denna höst? Det är en klassisk rätt med mycket smak, tack vare den höstfräscha svampen. Du som inte har någon större koll på vad risotto faktiskt är ska veta att det inte bara är en väldigt god rätt, den är också lätt att laga hemma om man bara vet hur man gör. Rätten beskrivs bäst som lite ”krämigare” ris som nästan påminner om gröt. Egentligen finns det två olika sorters ris man kan använda till risotton; carnaroli och arborio. Och för att lyckas gäller att röra om i riset så mycket som möjligt, det är nämligen då stärkelsen och krämen förstärks. Just svamprisotto är som sagt en klassiker, och bäst gör du självklart om du plockar svampen själv, nu när du faktiskt har möjligheten. Se dock upp för att plocka giftig svamp när du är i skogen, det finns nämligen en risk för att bli förgiftad (mer om detta här).För att få till en riktigt bra risotto behöver du också, utöver god svamp, rätt produkter i köket. Till exempel bör du ha ett risottoset i två delar någonting som finns att köpa från Kitchentime köksredskap. Utöver detta behövs också en bra stekpanna, en kastrull, självklart slevar och dylikt. Mer om risotton kan du läsa i denna artikel.

Söker du ett bra risottorecept kan du hitta det här.

Serveringen väldigt viktig

När du väl har lagat din risotto och ska servera den är det självklart väldigt viktigt att du lägger upp den snyggt. En risotto ska se ut lite som en klump i mitten av tallriken, och om du vill ha någonting till bör du servera det på en mindre tallrik vid sidan av. Snygga tallrikar är väldigt viktigt att ha för att få till det lyxiga intrycket och bäst är det om du köper ett kitt till ditt kök, gärna med matchande glas och bestick också.