För många är husköpet den största affären i deras liv. Därför är det också viktigt att det blir bra. Genom att köpa eller bygga ett klimatsmart hus är du även miljömedveten samtidigt som du verkligen kan få ner driftkostnader och leva billigt i längden. Win – Win alltså.

 

Många vill leva mer miljövänligt. Tipset då att rita ett lågenergihus med till exempel Villavarm. Husritningar tas fram tillsammans genom att den som vill ha ett hus skissar på detta tillsammans med husexperterna. Det gör att inget hus blir det andra likadant samtidigt som det finns stora möjligheter att skapa ett väldigt personligt, trivsamt hem.

 

Lev smartare i lågenergihus

 

Men hur ska du bo för att komma ner i låg energianvändning? Enligt en artikel i Forskning.se går det att komma dit men det som krävs är att man lär sig att förändra sitt liv och leva enklare. Bland annat behöver du bo i just ett lågenergihus som är klimatsmart byggt med byggnadstekniska lösningar.

 

  • Luften ska vara tät,
  • Det ska vara ett bra inomhusklimat
  • och taket ska ha solceller.

 

Snart är problemet med mobilmottagning löst

 

Ett problem som en del har haft i sina nybyggda lågenergihus är att det kan vara svårt att sms:a och ringa i dessa eftersom väggarna är så täta i sin densitet. Nu har ett forskarlag bestämt sig för att titta närmare på detta för att förhoppningsvis komma fram till en bra lösning på problemet. Det kan vara så enkelt som att det behövs installeras små antenner inomhus, i själva lägenheterna eller i trapphus. Det gör bättre resultat än att försöka förstärka signalerna genom väggarna. Betongväggar är helt enkelt väldigt effektiva på att stoppa signaler. Mer om detta går det att läsa om i denna artikel som är publicerad i SVT.

 

Även äldre villor kan bli klimatsmarta

 

I en annan artikel som går att hitta i Privata Affärer går det att läsa om hur en man totalt energioptimerade sin 70-talsvilla. Villan som tidigare fullkomligen slukade el får i dag värme och el från solen och driftkostnader är inget att bekymra sig om. Villan som var dåligt installerad och gick på elvärme var riktigt dyr i drift, genom åren har ägarna successivt förbättrat klimatskalet, ventilationen och minskat energianvändningen.