4089558-man-carrying-stack-of-cardboard-boxesNär man ska flytta från punkt a till punkt b är det viktigt att vara noggrann och planera sin flytt ordentligt. Man ska till exempel packa, transportera och städa, men hur gör man detta på bästa möjliga vis?

Ett smart tips för alla som ska flytta från en adress till en annan är att verkligen organisera flytten väl. Skriv till exempel listor på allt som behövs göras och glöm inte att tidsbestämma när, hur och vem som ska göra vad. Kanske ska man anlita en flyttfirma i Malmö för att göra det tyngsta jobbet eller så ska man hyra släp hos bensinmacken. Hur man än väljer att gå tillväga med sin flytt är det viktigt att man ser till att planera in allt i god tid innan själva dagen för flytten. Likaså, menar GP, är det viktigt att man ser flytten som en chans att verkligen rensa bland sina prylar och göra sig av med saker och ting man inte längre har användning för.

Många som flyttar till Skåne

I februari detta år stod att läsa i DN att drygt hälften av alla stockholmare vill flytta och i Sydsvenskan stod att läsa varför 12 aktuella kultur- och nöjespersonligheter valt att flytta till Malmö. Den främsta anledningen blad de intervjuade kom svaret att bli Skånes charm. Och visst har Malmö en helt annan charm än den som huvudstaden Stockholm erbjuder. Exempelvis talade tidningen med Paul Tilly, känd från TVs ICA reklam, om varför han valde att byta ut Stockholmsvimlet och stressen mot Malmö. Hans svar var kort och enkelt, han ville ha ett miljöombyte från den stressade storstaden där han tvingas springa i rulltrappor, trängas på t-banan och bli upprörd över att behöva vänta på nästa tåg i hela två minuter. I Malmö menar han att man bara kan lunka på i sin egen takt och slippa denna stereotypa huvudstadsstress som många stockholmare faktiskt lider av. Likaså intervjuades Ebba Petrén, en regissör från Stockholm, som menar att hon tröttnat på allt pendlande i storstaden och att Malmö har ett helt annat kulturliv, vilket gör att hon i sin yrkesroll och som privatperson känner att hon hittat helt rätt stad att bo i.