När det gäller inredningstrender och inredningstips 2023 finns det en hel del att inspireras av. För dig som glad amatör kan det dock vara smart att fundera över klassisk inredning som är trendig, men som inte måste bytas ut varje år som trendvindarna ändrar riktning. Läs mer om nyckeldetaljer och inredningsfärger här.

Vilka färger är trendiga 2023 och vilka textiler, material och former är det egentligen värt att satsa på rent inredningsmässigt? Här får du tipsen som guidar dig rätt i trenddjungeln. Det är annars lätt att gå vilse bland alla tips, detaljer och goda råd.

Satsa på utbytbara nyckeldetaljer

Inredningsdesign är ett brett ämne och det finns i princip hur många stilar som helst. Oavsett vilka trender som är inne just nu kan du satsa på tidlösa objekt och detaljer som väldigt enkelt kan bytas ut för att passa årets trendfärger och materialval. Ett hett tips är att välja snygga hissgardiner från nordisktextil.se. Här hittar du dessutom gardiner för alla rum i många olika kulörer och utföranden. Hissgardiner passar i de flesta rum och kan dessutom kombineras med vanliga gardinlängder. Du kan med fördel välja hissgardiner där du vill hålla ljuset ute som till exempel i kök eller badrum. Det finns hissgardiner med spets för en romantisk känsla, av linne för en mer lantlig stil eller mönstrade till exempel för barnrummet. Med gardiner och andra typer av textilier kan du lätt anpassa dig efter rådande inredningstrender utan att ge hela huset en makeover.

Låt havet inspirera

2023 är det framför allt naturmaterial och böljande former med havsinspiration som gäller. Färgtrenderna under 2023 är bland annat naturliga accentfärger med inslag av bland annat havsblått, persika och grönt. Jordnära toner kommer att dominera i harmoni med havsfärger där turkos är ett hett tips m du vill vara riktigt trendig. Experterna förutspår att inredning ton i ton där möbler, detaljer och accessoarer matchar varandra är rätt väg framåt under 2023.

Välj gardiner med omsorg

När det gäller materialval och färger 2023 är gardiner ett säkert inredningskort. Faktum är att gardiner är den perfekta inredningsdetaljen som kan fungera både som mörkläggningshjälp och insynsskydd samtidigt som de ger hela rummet en härlig känsla. Du hittar alla olika typer av gardiner för hemmet på nordisktextil.se. Du kan välja mellan linne, bomull, syntet eller bambu. Självklart kan du satsa på härliga sammetsgardiner till sovrummet där du också kan kombinera ton i ton med både matta, överkast och kuddar.

Så inreder du 2023

Du behöver inte byta ut hela hemmet för att hänga med i trendsvängarna. Det är ett vanligt och dyrt missförstånd. Det viktigaste är:

  • Sätt tonen – bestäm en trendig färgskala som t.ex. havsblått
  • Låt färgsättningen speglas i t.ex. en fondvägg samt textilier, möbler och accessoarer
  • Guldkant – hämta inspiration från lyxiga hotellrum
  • Kontrastera mera – blanda material för den rätta känslan

Våga drömma dig bort när du inreder och våga leka med kontraster. Om du inte har en förmögenhet att lägga på inredning och inte har förmånen att kunna anlita en inredningsarkitekt ska du satsa på nyckeldetaljer och trendfärger. Då får du en inredning som står sig betydligt längre än rådande modenycker och som enkelt kan modifieras för att passa även nästa år.