Trenderna inom inredning år 2022 inspireras av hur konsumenter ser sitt boende och påverkas av extern teknologi. År 2022 antas smart teknologi och minimalism ta över!

2020-talet har varit ett decennium som har sett många förändringar i inredningsvärlden, samtidigt är trender inom design och inredning i ständig förändring. Inredningen år 2022 förändras dels genom externa händelser som klimatpåverkan, men även som genom en reflektion av den mer medvetna och kräsna konsumenten.

Under de senaste decennierna har människor alltmer lämnat större boenden bakom sig och flyttat in till den stora stressiga staden. Detta har lett till ett utökat behov att maximera utrymme. Idag kan till exempel även en etta bli ett funktionellt hem med vardagsrum, sovrum och kök allt-i-ett. Trenderna för 2022 reflekteras av denna förändring och konsumenternas önskan att inreda mer hållbart. Jämfört med hur du skulle inreda 2019 finns det alltså stora skillnader.

Inred ditt hem med smart teknologi

Tekniken förändrar vårt sätt att leva – och nästa stora sak inom heminredning är smart teknik! Smart teknik betyder att du har ett fullt integrerat system som låter dig styra ansluten belysning, värme och luftkonditionering från en app på din telefon eller surfplatta. Ett prydligt exempel är Ikea som samarbetar med högtalare från Sonos i sina möbler.

Minimalismen tar över i 2022

Termen ”minimalism” har vuxit sig starkt i heminredningens värld. Minimalism handlar om att skapa ett rent, fräscht utrymme med saker som är viktiga för ditt liv. Således handlar det framförallt om funktionalitet och stil. Några inredningstips inkluderar att använda möbler som passar in i ditt utrymme och är i rena design och neutrala toner. I överlag ska även väggarna vara i neutrala färger såsom vitt och grått eftersom djärva färger och mönster får rummet att kännas mer lekfullt. För att lägga till en touch av färg till en minimalistisk inredning kan du exempelvis använda kuddfodral, pläd med mera i en stark färg.