Nytt år innebär nya trender. Ledorden 2019 är naturligt, grönt och hållbart. Här kommer en guide över vad som gäller det kommande året.

Hållbarhetstanken genomsyrar materialvalen i inredningen. Slit och släng är otrendigt, så satsa på gedigna material som är snälla mot miljön och håller under lång tid. Trä är årets material. Låt träets naturliga färg sätta tonen för inredningen i både möbler och detaljer. Det ska vara rustikt och kännas gediget. Komplettera med vackra textilier i naturliga material som till exempel linne och ull. Hos www.nolhagahem.se hittar du många exempel på denna trend.

Jordiga färger

Färgskalan 2019 är dämpad och mild. Det skapar den varma och harmoniska känsla vi vill ha i hemmet i år. Låt olika bruna och jordiga nyanser blandas i textilier och möbler. Är du modig så kan du även låta väggarna få en nyans av brunt eller pudrigt rosa.

Den gröna trenden

Trenden med många gröna växter i inredningen är fortsatt stark. Låt hemmet bli din gröna lunga och satsa på många växter, ju fler desto bättre. Fiolfikus och Guldpalm är exempel på en stora växter som är fortsatt populära. Överhuvudtaget är det inne att ha stora växter i grupper som blickfång i rummet.

En annan stark trend är att byta sticklingar med andra, växtbytargrupperna på internet växer sig allt större. Anledningen är att vi vill driva upp växter från grunden och ha ovanliga växter som inte finns i varenda hem.

Lekfullt och unikt

Handgjort är vackert och genuint och det får gärna synas att det är tillverkat för hand. Det kan till exempel vara vackra keramiska föremål med oregelbundna och lekfulla former. På väggarna försvinner den massproducerade fotokonsten till förmån för mer unika konstverk. Hellre en billig loppisfyndad tavla än ett motiv som syns i många andra hem.