Planerar du att förnya i badrummet så är det viktigt att du följer både säkerhetsrutiner och stilsäkra trender om du vill skapa ett bra resultat. Så hur ser trenderna för badrummet ut nu? Dova färger och naturmaterial tillsammans med industriella stilinslag är till exempel några av trenderna att låta dig inspireras av.

Det absolut viktigaste när du ska renovera eller fräscha upp i badrummet är att alla el- och våtrumsdetaljer fixas av en duktig fackman och inte av en glad hobbyfantast. Detta dels för att du vill att badrummet ska vara en säker plats att vistas på utan problem med el eller risk för fuktskador, och dels för att du vill få jobbet utfört korrekt enligt gällande standard. Däremot när det kommer till inredningen i badrummet så behöver du inte anlita några experter, utan nu kan du göra precis hur du vill – men lite extra trendinspiration skadar såklart inte.

Årets badrumstrender

I år har gränsen mellan vad som är ett badrum och ett vanligt rum suddats ut allt mer. I stället för att låta badrummet vara ett kakelprytt utrymme är det numera trendigt att låta utrymmet spegla resten av hemmets inredning. Varför inte sätta upp en storblommig tapet eller kanske ställa in en skön vilostol om plats finns? Det är faktiskt bara fantasin som sätter gränserna, så här skriver till exempel Expressen om årets trender för badrum:

”Dova färger i modern eller klassisk tappning, naturmaterial och en och annan industriell duschvägg – så lyder badrumstrenderna 2019. Viktigast av allt är att gränserna mellan badrummet och övriga hemmet fortsätter att suddas ut.” läs mer och se inspirationsbilder här.

Några andra tips man delar med sig av i samma artikel som citatet kommer från är att sätta upp gardiner, måla väggarna i mörka toner, ställa in blommor, skippa badrumsskåp och välja platta runda speglar i stället – eller varför inte sätta upp hyllor på väggarna som förvaring? Våga testa gränserna, det är årets badrumstrend!