Det är bra att ha bil på många sätt, särskilt för de med familj eller för de som bor utanför en stad och inte tar sig in med kollektivtrafik. Många passar på att köpa en begagnad bil för att spara lite på kostnader, men se upp, vissa bilar kostar bara mer när de har ett par år på nacken.

autos-technology-vw-multi-storey-car-park-63294I ett tidigare inlägg skrevs det om lyxen att faktiskt ha en bil, vilka fördelar det ger i vardagen. Inte minst när det kommer till att storhandla mat, transportera något eller har familj och barn att köra från plats A till plats B. Men inte alla bilar är de bästa, i alla fall inte om de har ett par år på nacken och börjar fallera på olika sätt.

Ett varningens finger för dessa bilmodeller

Bilar som det varnas kring i en artikel i Expressen är bland annat Mazda 6, BMW 7-serie och Land Rover Discovery III. Mazdan rostar helt enkelt alldeles för mycket även om modellen i sig är en bil som det är roligt att köra med, både som kombi och sedan. Tyvärr kommer rosten tidigt och det går helt enkelt inte i längden. De nya generationerna sägs dock vara mycket bättre än 6-serien.

Vad gäller BMW 7-serien sägs det vara lite av en elektronisk mardröm med en julgransbelysning till instrumentbräda när varningslamporna börjar lysa och blinka efter några år. Det kostar mer än vad det smakar att hålla en stor, väldigt elektronisk bil vid liv och god vigör. Vad gäller Land Rovern är Discovery III en lyxig bil med bra terrängegenskaper samt bra komfort. Den är dock dyr att äga och driva med tanke på hur mycket bensin den drar samt ofta kräver många, kostsamma reparationer.

Chrysler Grand Voyager är en sällsynt praktisk familjebuss. Den är dessutom skön att åka i och oftast fullmatad med utrustning. Trots att bilen också är billig ska man tänka sig för mer än en gång innan man slår till. Elektroniken strular ofta och det är inte ovanligt med trasiga automatlådor. Dessutom är krocksäkerheten usel – Expressen